Kategorier
Uncategorized

Strandhåndklæder

Strandsæsonen som i Danmark primært er juni-august måned kræver at man har et dejligt strandhåndklæde. Desuden kan du sagtens strække strandsæsonen ved at tage på ferie til udlandet og så finder du lige pludselig ud af at du også skal bruge et strandhåndklæde midt i december måned.

Her kan du læse mere om hvad et godt strandhåndklæde er, samt se vores 5 favorit strandhåndklæder til denne strandsæson.

Hvad er et strandhåndklæde?

Udover at være et håndklæde du bruger på stranden, så er der nogle andre ting der er vigtige for definitionen af et strandhåndklæde.

  • Størrelsen – 100×180 til 100×200
  • Sugeevnen – Skal kunne suge meget vand af flere omgange
  • Tørretid – Skal være hurtigtørrende

Vigtigt at bemærke er det at et strandhåndklæde ikke kun er et håndklæde til stranden, men også kan bruges derhjemme på badeværelset. Det kommer selvfølgelig lidt an på hvilken type strandhåndklæde du vælger, men de lette hammam strandhåndklæder er super gode til brug på stranden og derhjemme.

Nu er der styr på det definitionen af et strandhåndklæde, så nu gælder det om at definere den bedste type af håndklæder til en strandtur. Det gør vi i næste afsnit, så bare læs videre.

Håndklæde typer til stranden

Der er nogle typer håndklæder der egner sig særdeles godt til stranden og så er der nogle typer der overhovedet ikke egner sig godt til stranden. Herunder kan du få et hurtigt overblik over hvilke typer der er i hvilken kategori.

De gode typer:

  • Hammam håndklæder
  • Mikrofiber håndklæder
  • Hør håndklæder

De dårlige typer:

  • Frotté håndklæder uanset materiale
  • Gæstehåndklæder el. små håndklæder

De 5 bedste strandhåndklæder

Herunder har jeg udvalgt 4 specifikke håndklæder der er helt ideelle til strandbrug. Iblandt dem er et hammam håndklæde, et mikrofiber håndklæde, et hør håndklæde og et klassisk stort strandhåndklæde.

Hammam håndklæde

Efter jeg selv har prøvet hammam håndklæder er det mit absolutte favorit håndklæde til strandturen. Det er let, tyndt, blødt og tørre hurtigere end et stort og tungt strandhåndklæde.

Dette strandhåndklæde er fra Boho Beach og er modellen Amalfi. Super elegant og sommerligt i stilen. Det er ikke bare et godt håndklæde, men også et håndklæde der får dig til at se godt ud på stranden.

Boho Beach laver ikke ken denne model, men har 8 forskellige modeller hvor flere af dem fås i 3-6 forskellige farver og mønstre. Amalfi er en af favoritterne hos kunderne.

Kompakt mikrofiber håndklæde

Et mikrofiber håndklæde er genialt til enhver strandtur eller tur generelt, fordi det er så kompakt som et håndklæde kan være. Men det er ikke bare kompakt, det tørre også som lynets hast og er derfor godt til den hurtige strandtur hvor man bare skal have en dukkert.

Mikrofiber håndklæder fås i mange modeller, størrelser og farver. Et af dem der bliver rost mest for kvalitet og værdi for pengene er et microfiber håndklæde fra Yellowstone, som er et outdoor mærke.

Det vejer kun 267 gram og når det er foldet ud måler til 140×90 som er en fin størrelse, men vigtigst så måler det ikke mere end 22x16x2,5 cm når det er sammenfoldet. Det kan fås mindre end dette, men så forsvinder noget af effektiviteten også.

Pris: 129 kr.

Klassisk luksus strandhåndklæde

Du kan selvfølgelig også gå med et klassisk stort og tungt strandhåndklæde. Det gode ved dem er at de er store og gode at ligge på selv og lægge ting på som ikke skal ned i sandet. Ulemperne er at det er vådt længe og ofte vejer mere når man skal hjem fordi der er vand i det.

Hurtigtørrende letvægtshåndklæde

Her er vi lidt tilbage i microfiber-håndklædet, men det er det ikke. Det minder dog meget om, men er lavet i et flot skandinavisk design, hvilket der sjældent er tænkt over når det er microfiber håndklæder, og så er det lidt større, men knapt så kompakt.

Håndklædet der er tale om her er fra mærket SommerSand og lavet af polyester og polyamid. Det måler 160×80 og vejer kun 310 gram og tørre 3 gange så hurtigt som et almindeligt håndklæde. Du kan få det i 4 forskellige farver: mørkeblå, mørkerød, hvid og grøn.

Designet gør at håndklædet egner sig godt til de fleste lejligheder, fordi det er pænt. Du kan med fordel benytte det på stranden hvis du ved du skal et andet sted hen efterfølgende og ikke gider bære rundt på et vådt håndklæde.

Pris: 229 kr.

Stort strandhåndklæde som fra charterferien

Vi kender det alle sammen fra ferien til Spanien, Tyrkiet, Grækenland el. hvor vi nu har været på charterferie. Det store strandhåndklæde med et farverigt billede af blomster, dyr el. Disney figurer, strandhåndklæder som børnene elsker og giver os voksne følelsen af ferie og sol.

Denne type strandhåndklæder kan du også købe på nettet, og endda et stort udvalg af mange forskellige former farver og mønstre. Øverst her kan du se et udvalg af dem du kan vælge imellem og du kan se dem alle ved at klikke på knappen herunder.

Pris: ca. 100-300 kr.

Strandhåndklæde størrelsen er vigtig!

Et strandhåndklæde skal helst være 100×180 cm el. 100×200 cm, men hvorfor er størrelsen på et strandhåndklæde så vigtig? Jo, det er der flere grunde til og alle sammen er det ganske gode grunde vil jeg mene. Størrelsen er vigtig af 2 simple grunde:

  1. Man skal kunne ligge på det
  2. Det skal have en høj sugeevne

Normalt ligger man sig ikke på et håndklæde derhjemme, men bruger det blot til at tørre sig med og hopper derefter i en badekåbe, som man så kan sætte sig i ovre i sofaen el. en god lænestol. Det gør man på stranden og derfor skal håndklædet gerne været lidt større.

Derudover bader man ofte flere gange i træk på stranden, og selvom det oftest er når solen skinner og kan hjælpe med at tørre dig og din krop, så tager håndklædet altså også en stor del af vandet og derfor skal et strandhåndklæde kunne klare mere vand end et alm. badehåndklæde. Den større størrelse et strandhåndklæde har, hjælper med at øge sugeevnen.

Badelagen og strandlagen

Store strandhåndklæder og kæmpe strandhåndklæder er ofte kendt som badelagner el. strandlagner, da de næsten har størrelsen til at lægge over en hel seng, omend kun en enkeltmandsseng.

Som alternativ til et badelagen el. strandlagen, kan man også bruge et strandtæppe. Det minder en del om et tæppe til en skovtur i størrelsen, men har en bedre sugeevne og kan altså også anvendes som håndklæde når man er på stranden, bare til mere end 1 person.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *