Kategorier
Uncategorized

Vask af Hammam håndklæder

Hammam håndklæder er denne sommer det nye sort. Alle skal have fat i et af de populære, bløde og flotte hammam designer håndklæder. Men når først man har et vil man også gerne have at det forbliver blødt, lækkert og rent, så her er en komplet guide til vask af dine hammam håndklæder.

Vaske hammam håndklæder bløde

Man vil aller helst have at et håndklæde er blødt efter det er vasket, og orker ikke at stå med et halvstift håndklæde som kradser og ridser i huden, når man lige har taget et lækkert afslappende bad eller skal op og lægge på stranden og sole sig efter en dukkert.

Heldigvis er hammam håndklæder lavet af bomuld og bomuld er et stof der tåler at blive vasket og blive beskidt og samtidig have evnen til at forblive blødt i lang tid, hvorfor meget tøj også er lavet af bomuld. Herunder er der en række tips til at opnå bløde håndklæder efter vask:

#1 Vask håndklæder med eddike

En af de største syndere når det kommer til stift tøj og håndklæder er hårdt vand eller sagt på en anden måde vand med meget kalk i. Det er ikke unormalt at have meget kalk i vandet i et dansk hjem, men heldigvis findes der en nem og effektiv kur på stive tekstiler.

Alt du skal gøre er at tilsætte lidt klar hvid eddike i vaskerummet til vaskemiddel. 1 dl er passende til en fuld tromle.

#2 Brug minimal mængde vaskemiddel og skyllemiddel

Mange er af den overbevisning at mere sæbe og mere duft gør håndklæderne mere rene, men det er ikke tilfældet. Det er i højere grad temperaturen på vander der spiller ind og længden af vasken. I stedet vil jeg anbefale dig at bruge EcoEgg til tøjvask op til 60 grader, altså også håndklæder, og droppe vaskemiddel og skyllemiddel. Det er godt for dig, dine håndklæder og miljøet.

Bruger du mindre af sæbe og skyllemiddel danner der sig også færre lejringer af sæbe og snavs i vaskemaskinen, som kan få den til at lugte surt. Desuden kan skyllemiddel og ødelægge håndklædernes sugeevne, hvis det bruges for meget.

#3 Vask håndklæder ved 60 grader høj temperatur

Temperaturen betyder mest for renligheden af de vaskede håndklæder og bidrager altså ikke direkte til blødheden af dine håndklæder. Til gengæld er et håndklæde et sted der samler sig meget snavs og det skal derfor også vaskes på 60 grader for at slå alle bakterierne ihjel.

#4 Hæng til tørre eller tumble hurtigt efter vask

Der er to ting i det når det anbefales at du får hængt dine håndklæder til tørre hurtigst muligt efter vask, og dermed også to fordele at drage af det:

  1. Jo længere tid de ligger jo mere vil de “opholde” sig i det vand som også er den største synder til at de bliver stive og ubehagelige at tørre sig med. Det vigtig at den vand hurtigst muligt kan fordampe ved at hænge til tørre eller komme i tørretumbleren.
  2. Det øger sandsynligheden for at håndklæderne bliver jordslået og kommer til at lugte dårligt, hvis de får lov at lægge våde i vaskemaskinen for længe.

Husk: Hvis du modtager rengøringshjælp der ordner dit vasketøj, så er det en god idé at lave en vejledning til hvordan du vil have dit tøj vasket og ikke mindst delt op. Du er mere end velkommen til at udskrive dene vejledning til din private rengøringshjælp.

Vask af nye hammam håndklæder

Det kan være at du ønsker at vaske dit helt nye håndklæde før du tager det i brug, og det er forståeligt. Fra ny af er håndklædet i så god stand at du blot behøver og følge vaskevejledningen første gang du vasker dem.

Brug i stedet for ovenstående tips, når du fornemmer at håndklædet er ved at blive lidt stift i det efter vask. Det er her de gode råd vil have største effekt.

Hvor ofte skal håndklæderne vaskes?

Håndklæder især badehåndklæder bliver ofte brugt dagligt, måske endda flere gange dagligt. Derfor er det også vigtigt at huske at vaske dem og her er nogle gode råd til hvor ofte du bør vaske dine håndklæder:

  • Vask efter det er brugt 3-5 gange.
  • Vask når det begynder at lugte dårligt/surt.
  • Vask efter en strandtur eller udendørs brug generelt.

Nye hammam håndklæder

Selvom en rigtig vask kan gøre meget for dit håndklæde, så kan håndklæder også bare nå et punkt hvor de er så slidte at der ikke er flere bløde fibre tilbage i stoffet. I det tilfælde er der kun en ting at gøre – indlevere til brugte håndklæder til genbrug og købe nogle nye håndklæder.

Jeg vil i særdeleshed opfordre dig til at aflevere dine brugte håndklæder til genbrug selvom de er helt slidte. Aflevere du dem f.eks. i en Røde Kors container, så sørger de for at bomulden bliver optrevlet og kan genbruges til andre tekstiler. Så kan du også med god samvittighed købe nogle nye bomuldshåndklæder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *